Een warme week met hoogtepunten!

Hallo allemaal!

Dit is alweer mijn derde reisverhaal, wat betekent dat ik nog maareen week te gaan heb hier! Allereerst weer bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige verhaal. Doet mij goed om ze te lezen!

De afgelopen week was erg warm. De gemiddelde temperatuur deze week lag tussen de 35 en 40 graden! Er zijn dan ook veel dagen geweest dat er niks anders op zat dan gewoon rustig in de schaduw te zitten, niet te bewegen, dan wel jezelf naar het zwembad te sleuren ;). Een hoogtepunt deze week voor mij was de schietles afgelopen vrijdag. Eerste kregen wat theorie over verschillende geweren en munitie. Vervolgens konden we oefenen met een luchtbuks, waarnaar we naar de schietbaan gingen voor het grotere geschut. Jagen maakt een onderdeel uit van de baan van een ranger (of warden, wat Frikkie is), dus het is goed om ook hier in introductie in te krijgen. Andere hoogtepunten deze week was een olifant (bull) aan de rand van de rivier. Op sommige momenten stond deze big-ass elephant zo'n tien meter van ons vandaan, natuurlijk wel met een hek ertussen ;). Ook was er een luipaard gespot, maar deze hebben wij gemist. Andere activiteiten dezeweek waren het afmaken van een klein kunstwerkje in de lodge (was best lachen), fauna identificeren in de bush en het repareren van de watervoorziening in ons eigen huis. We hadden namelijk al een week geen warm water, en eerdere reparaties hadden niks opgeleverd. Tijdens het repareren liep de zaak een beetje uit de hand en kwam het water door het plafond naar beneden. Het was een natte bende!

Gisteravond hebben we de berg naast het terrein beklommen (voor mij de derde keer) om de zonsondergang te zien. En wat ze zeggen over sunsets in Afrika is waar hoor! Een prachig uitzicht met een schitterende zonsondergang! Als het me lukt zal ik een foto plaatsen.

Oja, morgen is mijn verjaardag! Het zal dit jaar een beetje anders zijn dan anders, maar vanavond hebben ze een leuk feetsje georganiseerd, dus dat wordt wel gezellig. En ze kunnen feesten hiero! Dat heb ik al verschillende keren kunnen ervaren ;)

Nou dit was het weer voor deze week. Dit is ook tevens het laatste reisverhaal vanuit Hoedspruit, want volgende week dinsdag zit ik weer in het vliegtuig richting huis. Woensdagochtend land ik in NL.

Ciao!

Wouter

Paula

Hoi Wouter,

Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Mogelijk zie/lees je dit pas als je weer thuis bent, maar alsnog.

groetjes,

Paula

Dag Wouter,

Klinkt goed allemaal zeg! Geniet van Afrika en we zijn benieuwd naar je verhalen als je terug bent.

Groetjes Lieke & Kevin
Travel Active team

eugenie en paul

alvast proficiat! dat wordt een bijzondere verjaardag. geniet nog van je weekje!

lieve groetjes paul en eus joost susan roos en ton

Thei en Hilde Linssen

Hey Wouter,
Van harte kerel voor morgen. Een verjaardag die je nooit meer vergeet, zoveel is zeker. Gaaf.
Wat een prachtige foto's. Wat betreft je thuiskomst volgende week : you can leave Africa , but Africa will never leave you!

Groet Thei, Hilde , Stan en Riël

margriet

Gefeliciteerd knappe neef in de bush! veel plezier vanavond!!liefs

OPA GORDIJN

Als eerste : proficiat met je verjaardag !
Wat gaan de weken snel - Kun je niet verlengen ?
Onvoorstelbaar als je olifanten, giraffen cs zo heerlijk ontspannen zien rondgaan en de bomen kaalvreten.
Blijf genieten en veel plezier !

oma mommers

Er ging even iets mis.
Wel een dag te laat maar toch nog een hartelijke verjaardags wens.
Geniet nog van deze laatste week